Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Siuntion Koskikaroilla on omat Mobo-rastit. Tervetuloa Siuntioon suunnistamaan!

Olemme yhteistyössä Länsi-Uudenmaan Pelastuskoirayhdistyksen kanssa suunnitelleet Mobo-kiintorastit Siuntion Kylpylän alueelle. Suunnistus on tärkeä partiolaisen taito, siksi harjoittelemme sitä säännöllisesti!

Haluamme tarjota mahdollisuuden suunnistusharjoitteluun myös kaikille muille kiinnostuneille, joten päätimme julkaista radan Mobo-sovelluksessa.

Reitti kulkee Siuntion Kylpylän luontoliikuntapuiston alueella. Ensimmäiset rastit ovat kylpylän läheisyydessä ja haasteellisuus kasvaa loppua kohden.

MOBO eli mobiilisuunnistus on kiintorastien nykyaikainen versio. Rasteille voi lähteä omatoimisesti milloin vaan ja rasteja voi kiertää haluamansa määrän itse valitsemassa järjestyksessä.

QR koodin lukeminen Mobo-sovelluksella

QR koodin lukeminen Mobo-sovelluksella

Mobo-rastien toteutustaMobo-rastien toteutusta
                                                
Mobo-rastien toteutusta


Mobossa älypuhelin toimii sekä karttana, kompassina että leimasimena. Radat löytyvät Mobo-sovelluksesta, jonka voit ladata ilmaiseksi puhelimeesi. Rastilla leimaaminen tapahtuu joko lukemalla puhelimella rastin QR-koodi tai NFC-tunniste. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti Mobon verkkosivuille.

Mikäli haluat suunnistaa perinteisemmillä menetelmillä, voit tulostaa kartan tästä ja suunnistaa normaalisti paperikartan ja kompassin avulla.

Lisätietoa Mobo-suunnistuksesta Suomen suunnistusliiton sivuilta